Oletko rakentamassa uutta taloa tai tekemässä kiinteistökauppoja? Haluatko varmistua maa-alueen kunnosta tai siitä, miten alueelle kannattaa perustaa rakennus? KS Geokonsult Oy Ab tekee maaperän pohjatutkimuksia omalla kalustolla ja yli 30 vuoden kokemuksella. Teemme mittaukset myös haastavassa maastossa, mihin vuodenaikaan tahansa.


Tekemämme maaperätutkimuksen avulla saat tietoa maaperän kantavuudesta, mahdollisesta pilaantumisesta ja muista ominaisuuksista. Tutkimuksen toteutamme kairaamalla, minkä jälkeen annamme rakentajalle pohjatutkimuslausunnon, joka sisältää asemapiirroksen ja leikkauspiirroksen maaperästä. Tämän pohjalta teemme rakentajalle esityksen siitä, mikä on sopiva perustamistapa tutkittavan maa-alueen uusille rakennuksille.

Teemme maaperätutkimuksia niin yksityisille kuin julkisille toimijoille. Tyypillisiä asiakkaitamme ovat yksityiset rakentajat, pien- ja rivitalojen rakentajat, rakennusliikkeet ja kunnat. 

 

Maaperätutkimuksen tilaaminen kannattaa, sillä siitä saatujen tietojen avulla vältät virheelliset ratkaisut rakentamisessa ja saat tietää, mikäli maaperän kunnossa on jotain huomautettavaa. Suomessa kiinteistön omistaja on vastuussa maaperän kunnosta, ja usein kaava-alueiden ulkopuolella maaperän kunnon saa tietää vain teettämällä ammattimaisen maaperätutkimuksen.

 

Tilaa maaperätutkimus!
yksityiset rakentajat

Yksityiset rakentajat

Omakotitalojen ja muiden pientalojen rakentajat saavat usein tietää tontin maaperän kunnon vain teettämällä maaperätutkimuksen, jolloin rakennuttaja saa itselleen pohjatutkimuslausunnon. Lausunto sisältää mm. tietoa sopivasta perustamistavasta, asemapiirroksen ja leikkauspiirroksen maaperästä. Nämä tiedot auttavat rakentajaa tekemään oikeat ratkaisut rakentamisessa. Lausunto sisältää mm: kattavat maaperätiedot.

rakennusliikkeet

Rakennusliikkeet

Maaperätutkimuksessa käyttämämme kalusto mahdollistaa maaperän tutkimisen myös aiemmin kaavoittamattomilla alueilla haastavassa maastossa. Käytämme tutkimukseen painokairausta ja teemme myös pintavaaituksia. Tekemämme perustamistapalausunnon sisältämiä kairadiagrammeja voidaan hyödyntää myös tietomallipohjaisessa suunnittelussa ja tiedonsiirrossa.

Julkinen sektori

Kaupunkien ja kuntien kannattaa teettää maaperätutkimus esim. uusille kaava-alueille. Pohjatutkimus kannattaa tehdä myös sellaisilla alueilla/kiinteistöissä jotka myydään ja joissa epäillään, että maaperä voi olla saastunutta.

 

Ota yhteyttä KS Geokonsultiin, jos olet rakentamassa ja maaperä kaipaa perusteellista pohjatutkimusta mm. Kruunupyyn, Vaasan tai Oulun seuduilla sekä tarvittaessa koko Suomen alueella.